Linnen schort voor de bakkerij

 
Dennis draagt hier ons linnen schort St. Denis.

Dennis draagt hier ons linnen schort St. Denis.

Authentieke bakkersuitstraling

Een mooie bakkerij brengt een ambachtelijk gevoel met zich mee. Het bakkersvak is dan ook een oud beroep en veel processen binnen de bakkerij gaan nog (bijna) net zo als vijftig jaar geleden. Een linnen schort onderstreept dat ambachtelijke gevoel nog eens. De iets onregelmatige weving van een naturel linnen schort doen al snel denken aan graan- en meelzakken. Ook past een linnen schort qua uitstraling vaak goed bij de inrichting van een bakkerswinkel.

Het draagcomfort van een linnen schort

Een linnen schort draagt prettig door de goede temperatuur- en vochtregulatie van het materiaal. Linnen wordt niet benauwd en zweterig, dus ideaal voor de bakkerij, waar het soms warm en vochtig kan zijn. Als je kiest voor een linnen schort op maat, is de pasvorm natuurlijk heerlijk comfortabel. Al onze linnen schorten hebben verstelbare banden, dus kunnen individueel ook nog eens perfect afgesteld worden. Dat werkt wel zo fijn!

Een linnen schort, wel zo praktisch

Doordat de stof naturel is en niet al te donker, vallen meel- en broodvlekken niet zo op. Waar een donker schort al snel onder de poederige vegen zit, ziet een linnen schort er na een dag in de bakkerij nog prima uit. Neemt niet weg dat het ook heel praktisch kan zijn om een doekbandje aan te laten brengen, zodat je altijd een werkdoek bij de hand hebt om vlekken te voorkomen. Een linnen schort kan goed in de was, de stof is stevig en bestand tegen intensief gebruik.

Helemaal geen nadelen?

Superpraktisch én heel mooi dus, zo’n linnen schort in de bakkerij. Zijn er nou helemaal geen nadelen? Dat ligt eraan. Linnen is van zichzelf behoorlijk kreukgevoelig. Het komt niet bepaald glad uit de was. Maar als je de schorten even goed uitrekt na het wassen en strak ophangt, is de ergste kreuk er al uit. Afhankelijk van hoe netjes de uitstraling moet zijn kun je het linnen schort daarna strijken, of je trekt hem lekker nonchalant aan mét kreukels. Maar net wat bij jou en je winkel past!