Denim schorten van Dieuwertje

Oorspronkelijk werd denim in de negentiende eeuw gebruikt voor de werkkleding van goudzoekers in Californië, door Levi Strauss. Deze stevige katoen heette eigenlijk 'Serge de Nîmes' (keper uit Nîmes), wat al snel verbasterde tot 'denim'.

Denim is zeer geschikt voor het maken van schorten. Het heeft een stoere look, maar gecombineerd met de juiste outfit heeft het net zo makkelijk een geklede uitstraling. In het atelier van Dieuwertje worden vele denims verwerkt. Biologisch, in katoen/polyester uitvoering, de klassieke, maar ook hippe selvedge denims uit Japan, Italië en Amerika. Van heel licht tot diepzwart, van soepel tot 'blijft-uit-zichzelf-staan'. Denim combineert fantastisch met leer en net als met leer: hoe langer je het draagt, des te mooier het wordt door de fading die optreedt door wrijving en slijtage.

 
denim DE 600x600 DSC_0196.jpg

Douwe Egberts

Deze schorten van selvedge denim werden in het atelier van Dieuwertje ontworpen en gemaakt voor de professionele barista's van Douwe Egberts. De zeer stevige (13.5 oz) zwarte selvedge denim met rode lijn in de ticker is afkomstig van de Candiani weverij in Italië. De mooie sierrand van de stof werd gebruikt aan de zijkanten van het schort en aan de bovenrand van de zakken. Elke barista heeft zijn/haar eigen naam in het logo vermeld. Alle schorten hetzelfde model en dezelfde uitvoering, maar toch persoonlijk en op maat gemaakt.


Gilbert

Speciaal ontworpen en gemaakt voor een hobbykok, een uniek exemplaar dus. Van een heel speciale denim in bijzondere olive/terra kleur. Op verzoek een borstzakje en brede heupzak, met leren knifepocket, in dit geval bedoeld voor het wijnmes ;) De robuuste rundlederen nekriem en leren strikbandjes maken er een exclusief en stoer geheel van.


Klink en Englebert

Voor de bakkerijen van Klink en Englebert in en rond Den Haag ontwierpen we een schort en een sloof met rode accenten. Op de foto's de sloof, die sluit met brandweerwagenrode strikbandjes. Ook het stiksel is rood, wat vooral bij het sierstiksel op de jeanszakken echt in het oog springt. Mooi passend bij de nieuwe inrichting van de bakkerswinkels!