Denim schorten van Dieuwertje

In het atelier van Dieuwertje maken we denim schorten en denim sloven. We maken veel denim schorten voor de horeca maar ook voor beurzen en evenementen worden vaak denim schorten met logo gebruikt.

Denim is zeer geschikt voor het maken van schorten. Het heeft een stoere look, maar gecombineerd met de juiste outfit heeft het net zo makkelijk een geklede uitstraling. In het atelier van Dieuwertje worden vele denims verwerkt. Biologisch, in katoen/polyester uitvoering, de klassieke, maar ook hippe selvedge denims uit Japan, Italië en Amerika. Van heel licht tot diepzwart, van soepel tot 'blijft-uit-zichzelf-staan'. Denim combineert fantastisch met leer en net als met leer: hoe langer je het draagt, des te mooier het wordt door de fading die optreedt door wrijving en slijtage.

Mail ons om je wensen door te geven en wij doen je graag een passend voorstel.

Leuk om te weten:
Oorspronkelijk werd denim in de negentiende eeuw gebruikt voor de werkkleding van goudzoekers in Californië, door Levi Strauss. Deze stevige katoen heette eigenlijk 'Serge de Nîmes' (keper uit Nîmes), wat al snel verbasterde tot 'denim'.